Un estudi portat a terme per la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i el Centre
d’Investigació Biomèdica en Xarxa de la Fisiopatologia de l’Obesitat i la Nutrició, després d’analitzar més de 900 productes alimentaris, ha arribat a la conclusió que les alternatives vegetals processades que es venen als supermercats, com les hamburgueses de tofu, no són tan saludables com es creia fins ara.
El treball, que ha estat publicat fa poc a la revista científica Food Search, certifica que els additius a algunes d’aquestes alternatives vegetarianes, com el sucre i la sal, n’empitjoren el perfil nutricional. Segons la investigadora principal de l’estudi, Sara de las Heras, és més saludable menjar carn fresca.
La carn de carnisseria és fresca i no passa per processos industrials. La carn és de millor qualitat que l’alternativa processada vegetariana.
“La carn de carnisseria és fresca i no ha passat per tots aquests processos industrials. No se li ha afegit sal ni sucre perquè tingui millor gust, per tant, aquesta carn és de millor qualitat que l’alternativa processada vegetariana.”
L’equip investigador ha tingut en compte dues dimensions a l’hora d’analitzar gairebé aquest miler de productes: l’aportació nutricional i el grau de processament de la matèria primera. A més, recomanen fer una lectura més profunda quan escollim els productes del supermercat.
La recomanació és que no ens podem fixar només en els greixos i les calories, sinó que també hem de mirar la llista dels ingredients per comprovar que estan fets amb una gran quantitat d’edulcorants i additius innecessaris.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187