Parlem amb l’Ona Santos, una carnissera molt jove que després de fer el curs de Carnisseria de Barcelona Activa a Mercabarna, treballa a Carns de Cavall Enric Pascual al Mercat de Sant Adrià del Besòs, després de fer un temps de pràctiques. Per l’Ona va ser una sort trobar el curs de carnisseria “estava buscant algun curs que em donés sortida laboral i vaig veure el de carnissera i no m’ho vaig pensar dos cops”.
"Estava buscant algun curs que em donés sortida laboral i vaig veure el de carnissera i no m’ho vaig pensar dos cops. Des de petita ja em sentia atreta per aquest món i m’encantava venir al mercat amb la meva àvia”
”L’Ona quan era petita ja se sentia atreta per aquest món, acompanyava a la seva àvia al mercat i s’apropava a les carnisseries perquè “em feia molta curiositat com treballaven els carnissers i carnisseres la carn”. Recorda amb nostàlgia com li agradava l’ambient del mercat així que, quan va veure el curs que oferia Barcelona Activa va sentir que era l’oportunitat que estava buscant.
L’Ona no vol deixar passar l’oportunitat d’animar la gent jove a què s’animi a endinsar-se en aquest món, i garantir així el relleu generacional
“Em feia molta curiositat com treballaven els carnissers i carnisseres la carn”. Recorda amb nostàlgia com li agradava l’ambient del mercat així que, quan va veure el curs que oferia Barcelona Activa va sentir que era l’oportunitat que estava buscant.
L’Ona vol contagiar la seva passió pel seu ofici “la gent jove ha de saber que és una professió amb molta demanda”. “És una feina on et sents molt realitzada i, sobretot si t’agrada l’atenció al client, és ideal per recomanar i donar la teva opinió als clients”. Sobretot destaca que és una professió perfecta per totes aquelles persones que volen continuar aprenent cada dia “sempre pots aprendre noves formes de fer les coses”. L’Ona no vol deixar passar l’oportunitat d’animar la gent jove a què s’animi a endinsar-se en aquest món, i garantir així el relleu generacional.
"Amb esforç, ganes, dedicació i molta atenció ha arribat a convertir-se en el que ella volia, en una bona professional que estima el seu ofici"
Vam aprofitar també per parlar amb la Maribel, propietària de Carns de Cavall Enric Pascual.
Maribel, què et semblen les iniciatives per poder formar a joves professionals?
Ens encanta la idea! Com molt bé diu l’Ona, el de carnissera és un ofici que té molta demanda i ens cal relleu generacional. La formació per a joves és l’única alternativa per poder ensenyar l’ofici i tenir una continuïtat. Com a professional del sector, és difícil formar i ensenyar en el dia a dia, però amb una mica de paciència també treus molt de profit. Els inicis de qualsevol personal a qualsevol feina són sempre complicats i en el nostre sector encara més, però ara l’Ona és ja tota una carnissera i ens sentim molt orgullosos d’això.
Què us aporta l’Ona com a jove carnissera?
L’Ona ens aporta moltes coses! Ens aporta joventut, ganes de treballar, il·lusió..., i això sumat a l’experiència de la resta de l’equip és la combinació perfecta. Amb esforç, ganes, dedicació i molta atenció ha arribat a convertir-se en el que ella volia, en una bona professional que estima el seu ofici. A més, sempre té ganes d’aprendre més i més. Nosaltres estem molt contents de tenir-la amb nosaltres i de què formi part de l’equip de Carns de Cavall Enric Pascual.
"Aquests cursos de formació ens treuen molta feina i, una vegada que comencen els estudiants a fer pràctiques als nostres establiments, ja hi ha molta feina feta"
Per què aconsellaries als teus companys que acollissin joves en pràctiques?
Crec que és la solució ideal si volem donar-li una continuïtat al nostre ofici. Ja no existeix la figura de l’aprenent i no tenim gaire temps per formar des de 0 nosaltres mateixos.
Aquests cursos de formació ens treuen molta feina i, una vegada que comencen els estudiants a fer pràctiques als nostres establiments, ja hi ha molta feina feta. Està clar que s’ha de tenir molta paciència, hem d’anar a poc a poc, crec que és un ofici molt difícil d’aprendre, però entre les ganes dels aprenents i la nostra professionalitat crec que és un procés molt bonic. Nosaltres estem molt contents i satisfets amb l’experiència. Per a nosaltres, ha valgut la pena.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187