El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Setembre del 2025

Joves carnissers: Erik Pillajo

Redacció Dilluns, 22 de Gener del 2024

 

En aquesta edició de la revista TALL, hem tingut el plaer de parlar amb l’Erik, un carnisser molt jove que, després de completar els seus estudis, va rebre l’oportunitat de fer un curs de Carnisseria i Xarcuteria impartit a Mercabarna.

 

Durant aquest curs, l’Erik va aprendre com processar la carn, els tipus de talls, fer elaboracions i atenció al client. Va ser una formació especialment satisfactòria per a ell. L’Erik va tenir la sort de començar a treballar amb David Barroso a David Carnissers, al Mercat de Santa Caterina,i està molt feliç amb tot el que ha après, tant amb el curs com amb el David. “M’agrada aprendre dia a dia; m’apassiona elaborar hamburgueses de totes les classes que fem a la botiga i, en general, tota la feina de la carnisseria és molt gratificant per a mi”.

 

“Soc molt feliç fent la feina que faig. De fet, m’agrada tot el que envolta el món de la carn i no seria capaç d’escollir alguna de les feines que faig per sobre de les altres”.

 

“Soc molt feliç fent la feina que faig, de fet, m’agrada tot el que envolta el món de la carn. No seria capaç d’escollir alguna de les feines que faig per sobre de les altres”, diu l’Erik, mostrant entusiasme quan parla de tot el que fa a David Carnissers. “A més de treballar, tinc la sensació que cada dia aprenc una mica més i adquireixo més experiència”.

 

L’Erik aconsella a tots els joves que provin en el sector carni, ja que és “una gran sortida al món laboral. Aquí ens donen l’oportunitat de tenir un ofici, d’aprendre molt i de conèixer a molta gent”.

 

[Img #3224]

 

També vam poder parlar amb el David Barroso, propietari de David Carnissers. 

 

David, què n’opines d’aquestes iniciatives per formar joves carnissers?

Aquestes iniciatives són ideals per als temps que estem vivint. Actualment, no hi ha aprenents; ningú vol començar de zero i, cada vegada més, els joves mostren menys interès pel sector serveis. Aquestes iniciatives ofereixen l’oportunitat als joves amb ganes de progressar!

 

Què us aporta gent com l’Erik a David Carnissers?

Aquests joves ens donen molt. Tenen moltes ganes d’aprendre, de ser professionals, volen compartir les seves idees. En definitiva, som el que nosaltres érem quan vam començar com aprenents. Nosaltres a ells els hi aportem l’experiència i els hi donem l’oportunitat d’accedir al món laboral. És un treball en equip, on tots ens retroalimentem.

 

David, fa molts anys que et dediques a formar, t’agrada fer-ho?

Sí, fa anys que ensenyo nois i noies aprenents de carnisseria francesos i és una experiència brutal, m’encanta! Ara també ensenyo a joves d’aquí, és una oportunitat genial per a ells i per a nosaltres.

 

[Img #3226]

 

Per sort, he format molts nois i noies i estic molt orgullós. Molts d’ells tenen ara els seus propis negocis o estan treballant per algú amb un molt bon sou, i això em reconforta moltíssim!

 

Per què aconsellaries a altres empreses que acollissin joves en pràctiques?

Perquè és una experiència molt reconfortant. Veus les seves ganes d’aprendre i com posen esforços i voluntat per ser cada dia millors. Pots compartir tot el que saps, ja que ells tenen moltes ganes de saber-ne més i més.

 

 

[Img #3225]

 

AL GREMI TREBALLEM PER DONAR RESPOSTA A LES VOSTRES NECESSITATS DE CONTRACTACIÓ

Al Gremi establim contactes i col·laborem amb diferents entitats i administracions per oferir formació a persones que vulguin integrar-se al nostre sector, alhora que afavorim el relleu generacional.

 

Una part crucial d’aquesta formació consisteix en pràctiques en empreses, i aquí és on necessitem la vostra col·laboració. Acollir estudiants en pràctiques pot ajudar-vos a conèixer-los i identificar les seves aptituds, una informació que us serà útil al moment de prendre decisions sobre futures contractacions.

 

També us informarem sobre les subvencions disponibles per afavorir la contractació. Si teniu necessitats de contractació i us agradaria oferir pràctiques als estudiants, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

 

 

Etiquetada en...

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.