
L’envasat al buit a la indústria alimentària ha experimentat una notable evolució al llarg del temps. Inicialment, s’utilitzaven mètodes rudimentaris com embolcalls de tela encerada o recipients segellats amb cera. Tot i això, l’avenç tecnològic i la comprensió dels principis de l’envasat al buit van portar a millores significatives.
A la dècada de 1930, es van desenvolupar les primeres màquines d’envasat al buit que feien servir bombes de buit per extreure l’aire dels envasos. Això va permetre una conservació més efectiva dels aliments en reduir la presència d’oxigen, que és el principal agent de deteriorament. Als anys 60 i 70, es van introduir materials d’envasat més sofisticats, com pel·lícules de plàstic multicapa i bosses termo-formades, que oferien una barrera efectiva contra la humitat i els gasos, i es va inventar l’any 1963 la primera envasadora al buit en bossa de plàstic, això va ampliar la varietat d’aliments que es podien beneficiar de l’envasat al buit.
Amb el pas del temps, es van perfeccionar les tècniques de segellat i es van implementar sistemes de control de buit més precisos, cosa que va permetre més flexibilitat en l’aplicació a una àmplia gamma de productes alimentaris i en especial la CARN. Paral·lelament, es van desenvolupar tecnologies d’envasat al buit en atmosfera modificada (MAP), que combinen el buit amb la injecció controlada de gasos protectors com el diòxid de carboni i el nitrogen, això va estendre encara més la vida útil dels aliments en crear un ambient òptim per a la conservació.
En l’actualitat, l’envasat al buit és una tècnica àmpliament utilitzada a la indústria alimentària, que abasta des de productes frescos com CARNS i peixos fins a tota classe d’aliments elaborats, processats i preparats també s’empra en sectors com el farmacèutic, automoció i fabricació de qualsevol component que necessiti protecció contra l’oxigen. L’evolució constant dels materials d’envasat i la tecnologia a les màquines d’envasat, permeten garantir la conservació més eficient dels aliments, contribuint així a reduir el malbaratament i mantenir la qualitat dels productes durant més temps.
Zermat, fabricant d’envasadores al buit des del 1979, ha participat en aquesta evolució amb el desenvolupament i millora constant en les prestacions que ofereix tota la gamma d’envasadores Zermat. La màxima experiència i el millor servei a la disposició dels professionals més exigents.
Més de 10.000 envasadores entregades per a tota mena d’aplicacions i projectes, i més de 40 anys d’aprenentatge constant, permeten a l’equip de Zermat ser el millor partner en l’envasat al buit per a guiar i servir a les empreses més rellevants de cada sector.
Les envasadores Zermat es poden trobar donant servei a les cadenes de distribució i supermercats, a qualsevol xarcuteria o carnisseria amb unes necessitats d’envasat al buit d’alta garantia, en els millors restaurants i cuines, i també a qualsevol de les principals empreses de producció alimentària.
Molts dels aliments un cop envasats al buit es poden sotmetre a processos de pasteurització/esterilitzat per a arribar fins als 6 mesos o més de vida útil. Recordeu que aquests són només estimats generals, sempre partint del fet que el producte que s’envasa és el més fresc possible i es té cura en la manipulació. També les condicions d’emmagatzematge (temperatura, humitat, llum, etc.) poden influir significativament en la durada dels aliments envasats al buit.
Descobreixi avui mateix tot el que Zermat podrà fer pel seu negoci a www.zermat.es o al telèfon 937 103 011
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187