El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Setembre del 2025

Formació per millorar els coneixements 100% bonificable per a treballadors

Redacció Dimarts, 30 de Juliol del 2024

En col·laboració amb l’empresa AFRONTA, us oferim un curs de Dependent/a de Carnisseria adreçat a persones que s’inicien en el sector, noves incorporacions o aquelles que volen ampliar els seus coneixements. Aquesta formació, molt pràctica i enfocada, permet compatibilitzar el treball diari amb l’aprenentatge gràcies al seu format semipresencial.

Durant un total de 80 hores, 62 de les quals es realitzaran on-line i 18 de manera presencial, s’impartirà un curs des del 7 d’octubre fins al 6 de novembre, exclusivament en format on-line. Això serà complementat amb tres sessions a l’aula del Gremi els dies 4, 5 i 6 de novembre, centrades específicament en la manipulació de productes, amb una durada de 18 hores en total. La plataforma de curs restarà accessible fins al 6 de novembre, i els participants que compleixin els criteris establerts per FUNDAE rebran una certificació per la seva participació.

 

OBJECTIUS DEL CURS

El curs té com a objectiu capacitar els participants per al desenvolupament eficaç de les funcions i tasques relacionades amb l’ofici. A més, busca contribuir a la formació de professionals, preparant-los per afegir valor en l’àmbit de la carnisseria mitjançant continguts adaptats a les demandes del sector.

Entre els objectius específics del curs s’inclou adquirir coneixements bàsics sobre els productes càrnics per manipular-los correctament, augmentar-ne la vida útil, conèixer-ne la qualitat i assessorar el client. També es té com a objectiu que els participants aprenguin sobre l’agrupació i famílies de productes càrnics, incloent-hi els més nous, per poder-los implantar lògicament en la secció. 

 

A més, es pretén proporcionar tècniques adequades d’atenció al client per a una venda efectiva a la carnisseria, així com habilitats per a filetejar i tallar la carn de manera adequada, identificant cada peça per a la seva comercialització correcta.

 

ESTRUCTURA DE CONTINGUTS ON-LINE

Formació semipresencial                                         HORES D’ESTUDI 

Higiene alimentària per a manipuladors                    10 

Coneixement del producte de carnisseria                 15 

Preparació de peces càrnies                                          20 

Qualitat de servei i tècniques de venda                       8 

Prevenció de riscos laborals en distribució                5 

Coneixement del producte de carnisseria                  2 

Qualitat de servei i tècniques de venda                       2 

Classes presencials

Pràctiques de tall i desossat de carnisseria.               18 

TOTAL PROJECTE FORMATIU                                           80

 

MÒDUL-HIGIENE ALIMENTÀRIA PER MANIPULADORS

L’objectiu d’aquest mòdul és conscienciar sobre la importància de la higiene en els establiments comercials per prevenir intoxicacions i brots alimentaris, coneixent les causes, conseqüències i com evitar-les, i dotar els participants amb coneixements per aplicar sistemes de neteja i desinfecció adequats.

Continguts: 

  • Principis generals
  • Malalties de transmissió alimentària
  • Higiene personal i riscos específics del lloc de treball
  • Neteja, desinfecció i control de plagues
  • Sistemes d’autocontrol: APPCC i Traçabilitat
  • Emmagatzament i conservació de productes alimentaris
  • Al·lèrgies i intoleràncies

 

MÒDUL- CONEIXEMENTS DE PRODUCTE DE CARNISSERIA

L’objectiu d’aquest mòdul és adquirir coneixements sobre els productes de la secció de carnisseria, la seva classificació i característiques diferencials, capacitar els participants per diferenciar les principals peces càrniques i el seu valor comercial, identificar els factors que influeixen en la qualitat dels productes com la raça, edat, maneig i tractament post mortem, conèixer les propietats nutritives i beneficis per la salut dels productes càrnics, i entendre la normativa rellevant pel maneig, exposició i venda del producte a la secció de carnisseria.

Continguts: 

La carn

La canal: Tipus, anatomia, denominació i localització de les peces. 

 

MÒDUL - PREPARACIÓ DE PRODUCTES CARNIS PER A LA SEVA COMERCIALITZACIÓ 

Els objectius d’aquest mòdul són adquirir coneixements de les tècniques per desossar, especejament, filetejar i tallar peces càrniques per a la seva comercialització, assegurant la qualitat i la higiene necessàries i mantenint la traçabilitat del procés. Aplicació de les tècniques de preparació per a la comercialització, garantint la qualitat i higiene requerides. 

 

MÒDUL - QUALITAT DE SERVEI I TÈCNIQUES DE VENDA

L’objectiu del mòdul és conscienciar sobre la importància de l’Atenció al Client de qualitat i els beneficis que aporta a la botiga i l’empresa. Identificar els diferents perfils de clients, les seves necessitats i comportament, i les accions a realitzar amb cada perfil. Coneixement de les tècniques de vendes i comunicació, des de la preparació del contacte inicial fins a la consolidació de la venda. Aprendre les pautes per realitzar correctament el procés de venda i afrontar les noves demandes dels clients, que busquen solucions, comoditat i eficàcia, a més de productes i serveis de qualitat.

Continguts: 

  • L’atenció al client
  • Variables psicològiques en l’atenció al client
  • Tractament de queixes i reclamacions
  • Què és vendre?
  • Les fases de la venda
  • El contacte amb el client
  • Detecció de necessitats del client. El sondeig
  • L’argumentació a la venda
  • Tractament d’objeccions
  • El tancament de la venda

 

MÒDUL-PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN DISTRIBUCIÓ ALIMENTÀRIA

L’objectiu d’aquest mòdul és analitzar la normativa i conceptes bàsics de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) en el sector i comprendre la necessitat de prendre mesures per reduir els riscos d’accidents. Avaluar els riscos generals i específics del lloc de treball. Coneixement dels Equips de Protecció Individual, la seva utilitat, maneig i necessitat d’ús en les tasques corresponents. Aprenentatge de protocols d’actuació en prevenció d’incendis i primers auxilis.

Continguts:

  • Llei de prevenció de Riscos Laborals
  • Drets i obligacions dels treballadors en matèria PRL
  • La política de PRL
  • Accident de feina i malaltia professional
  • Equips de protecció individual
  • Riscos laborals en l’activitat comercial
  • Riscos específics de l’activitat 
  • Manipulació manual de càrregues
  • Mesures preventives en l’ús de transpalets i carrets
  • Mesures preventives en l’ús de carretes elevadores
  • Actuacions en cas d’emergència

 

MÒDUL - MANIPULACIÓ I PREPARACIÓ DEL PRODUCTE DE CARNISSERIA

L’objectiu principal és donar a conèixer les característiques de les espècies animals de subministrament més comunes als establiments, juntament amb l’aprenentatge de les tècniques de desossat per a cadascuna. S’ofereixen directrius pràctiques per a la realització òptima del filetejat i trossejat de les peces càrniques, amb l’objectiu de maximitzar el seu aprofitament tant a escala de rendibilitat per a la carnisseria com en el seu ús culinari. 

 

A més, es pretén capacitar els participants per a una presentació adequada dels talls càrnics en els taulells, permetent-los reconèixer-los i associar-los amb les seves categories comercials i usos. Finalment, es busca aprofundir en els coneixements sobre les formes de conservació i presentació dels productes de carnisseria per millorar la seva manipulació en el punt de venda i incrementar-ne la qualitat organolèptica.

 

TUTORS ESPECIALITZATS AL VOSTRE SERVEI

Els participants tindran a la seva disposició tutors especialitzats en els temes a impartir, que podran resoldre els dubtes que els puguin sorgir durant el seu estudi i orientar-los en el mateix. Els tutors faran seguiment de l’evolució dels alumnes, utilitzant diferents mitjans, i proporcionant un tracte individualitzat en funció de les necessitats de cada participant. A més, utilitzaran tots els recursos en línia necessaris per animar i motivar els participants durant la seva experiència en aquesta modalitat en línia. 

 

Els participants tindran suport tècnic en cas de trobar dificultats d’accés i navegació. Per accedir als continguts, cada participant rebrà claus d’accés al Campus, on podrà visualitzar i estudiar cada mòdul. En finalitzar cada mòdul del curs, l’alumne tindrà un qüestionari d’avaluació per verificar el nivell de coneixements adquirits, i s’obtindrà un informe dels resultats d’aquestes avaluacions. Les places d’aquesta formació són limitades!

 
Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.