
En col·laboració amb l’empresa AFRONTA, us oferim un curs de Dependent/a de Carnisseria adreçat a persones que s’inicien en el sector, noves incorporacions o aquelles que volen ampliar els seus coneixements. Aquesta formació, molt pràctica i enfocada, permet compatibilitzar el treball diari amb l’aprenentatge gràcies al seu format semipresencial.
Durant un total de 80 hores, 62 de les quals es realitzaran on-line i 18 de manera presencial, s’impartirà un curs des del 7 d’octubre fins al 6 de novembre, exclusivament en format on-line. Això serà complementat amb tres sessions a l’aula del Gremi els dies 4, 5 i 6 de novembre, centrades específicament en la manipulació de productes, amb una durada de 18 hores en total. La plataforma de curs restarà accessible fins al 6 de novembre, i els participants que compleixin els criteris establerts per FUNDAE rebran una certificació per la seva participació.
OBJECTIUS DEL CURS
El curs té com a objectiu capacitar els participants per al desenvolupament eficaç de les funcions i tasques relacionades amb l’ofici. A més, busca contribuir a la formació de professionals, preparant-los per afegir valor en l’àmbit de la carnisseria mitjançant continguts adaptats a les demandes del sector.
Entre els objectius específics del curs s’inclou adquirir coneixements bàsics sobre els productes càrnics per manipular-los correctament, augmentar-ne la vida útil, conèixer-ne la qualitat i assessorar el client. També es té com a objectiu que els participants aprenguin sobre l’agrupació i famílies de productes càrnics, incloent-hi els més nous, per poder-los implantar lògicament en la secció.
A més, es pretén proporcionar tècniques adequades d’atenció al client per a una venda efectiva a la carnisseria, així com habilitats per a filetejar i tallar la carn de manera adequada, identificant cada peça per a la seva comercialització correcta.
ESTRUCTURA DE CONTINGUTS ON-LINE
Formació semipresencial HORES D’ESTUDI
Higiene alimentària per a manipuladors 10
Coneixement del producte de carnisseria 15
Preparació de peces càrnies 20
Qualitat de servei i tècniques de venda 8
Prevenció de riscos laborals en distribució 5
Coneixement del producte de carnisseria 2
Qualitat de servei i tècniques de venda 2
Classes presencials
Pràctiques de tall i desossat de carnisseria. 18
TOTAL PROJECTE FORMATIU 80
MÒDUL-HIGIENE ALIMENTÀRIA PER MANIPULADORS
L’objectiu d’aquest mòdul és conscienciar sobre la importància de la higiene en els establiments comercials per prevenir intoxicacions i brots alimentaris, coneixent les causes, conseqüències i com evitar-les, i dotar els participants amb coneixements per aplicar sistemes de neteja i desinfecció adequats.
Continguts:
- Principis generals
- Malalties de transmissió alimentària
- Higiene personal i riscos específics del lloc de treball
- Neteja, desinfecció i control de plagues
- Sistemes d’autocontrol: APPCC i Traçabilitat
- Emmagatzament i conservació de productes alimentaris
- Al·lèrgies i intoleràncies
MÒDUL- CONEIXEMENTS DE PRODUCTE DE CARNISSERIA
L’objectiu d’aquest mòdul és adquirir coneixements sobre els productes de la secció de carnisseria, la seva classificació i característiques diferencials, capacitar els participants per diferenciar les principals peces càrniques i el seu valor comercial, identificar els factors que influeixen en la qualitat dels productes com la raça, edat, maneig i tractament post mortem, conèixer les propietats nutritives i beneficis per la salut dels productes càrnics, i entendre la normativa rellevant pel maneig, exposició i venda del producte a la secció de carnisseria.
Continguts:
La carn
La canal: Tipus, anatomia, denominació i localització de les peces.
MÒDUL - PREPARACIÓ DE PRODUCTES CARNIS PER A LA SEVA COMERCIALITZACIÓ
Els objectius d’aquest mòdul són adquirir coneixements de les tècniques per desossar, especejament, filetejar i tallar peces càrniques per a la seva comercialització, assegurant la qualitat i la higiene necessàries i mantenint la traçabilitat del procés. Aplicació de les tècniques de preparació per a la comercialització, garantint la qualitat i higiene requerides.
MÒDUL - QUALITAT DE SERVEI I TÈCNIQUES DE VENDA
L’objectiu del mòdul és conscienciar sobre la importància de l’Atenció al Client de qualitat i els beneficis que aporta a la botiga i l’empresa. Identificar els diferents perfils de clients, les seves necessitats i comportament, i les accions a realitzar amb cada perfil. Coneixement de les tècniques de vendes i comunicació, des de la preparació del contacte inicial fins a la consolidació de la venda. Aprendre les pautes per realitzar correctament el procés de venda i afrontar les noves demandes dels clients, que busquen solucions, comoditat i eficàcia, a més de productes i serveis de qualitat.
Continguts:
- L’atenció al client
- Variables psicològiques en l’atenció al client
- Tractament de queixes i reclamacions
- Què és vendre?
- Les fases de la venda
- El contacte amb el client
- Detecció de necessitats del client. El sondeig
- L’argumentació a la venda
- Tractament d’objeccions
- El tancament de la venda
MÒDUL-PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN DISTRIBUCIÓ ALIMENTÀRIA
L’objectiu d’aquest mòdul és analitzar la normativa i conceptes bàsics de Prevenció de Riscos Laborals (PRL) en el sector i comprendre la necessitat de prendre mesures per reduir els riscos d’accidents. Avaluar els riscos generals i específics del lloc de treball. Coneixement dels Equips de Protecció Individual, la seva utilitat, maneig i necessitat d’ús en les tasques corresponents. Aprenentatge de protocols d’actuació en prevenció d’incendis i primers auxilis.
Continguts:
- Llei de prevenció de Riscos Laborals
- Drets i obligacions dels treballadors en matèria PRL
- La política de PRL
- Accident de feina i malaltia professional
- Equips de protecció individual
- Riscos laborals en l’activitat comercial
- Riscos específics de l’activitat
- Manipulació manual de càrregues
- Mesures preventives en l’ús de transpalets i carrets
- Mesures preventives en l’ús de carretes elevadores
- Actuacions en cas d’emergència
MÒDUL - MANIPULACIÓ I PREPARACIÓ DEL PRODUCTE DE CARNISSERIA
L’objectiu principal és donar a conèixer les característiques de les espècies animals de subministrament més comunes als establiments, juntament amb l’aprenentatge de les tècniques de desossat per a cadascuna. S’ofereixen directrius pràctiques per a la realització òptima del filetejat i trossejat de les peces càrniques, amb l’objectiu de maximitzar el seu aprofitament tant a escala de rendibilitat per a la carnisseria com en el seu ús culinari.
A més, es pretén capacitar els participants per a una presentació adequada dels talls càrnics en els taulells, permetent-los reconèixer-los i associar-los amb les seves categories comercials i usos. Finalment, es busca aprofundir en els coneixements sobre les formes de conservació i presentació dels productes de carnisseria per millorar la seva manipulació en el punt de venda i incrementar-ne la qualitat organolèptica.
TUTORS ESPECIALITZATS AL VOSTRE SERVEI
Els participants tindran a la seva disposició tutors especialitzats en els temes a impartir, que podran resoldre els dubtes que els puguin sorgir durant el seu estudi i orientar-los en el mateix. Els tutors faran seguiment de l’evolució dels alumnes, utilitzant diferents mitjans, i proporcionant un tracte individualitzat en funció de les necessitats de cada participant. A més, utilitzaran tots els recursos en línia necessaris per animar i motivar els participants durant la seva experiència en aquesta modalitat en línia.
Els participants tindran suport tècnic en cas de trobar dificultats d’accés i navegació. Per accedir als continguts, cada participant rebrà claus d’accés al Campus, on podrà visualitzar i estudiar cada mòdul. En finalitzar cada mòdul del curs, l’alumne tindrà un qüestionari d’avaluació per verificar el nivell de coneixements adquirits, i s’obtindrà un informe dels resultats d’aquestes avaluacions. Les places d’aquesta formació són limitades!
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187