El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Setembre del 2025

Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025

Redacció Dimarts, 30 de Juliol del 2024

Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia l’any 2025. Es convertirà, d’aquesta manera, en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant, i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

 

COMPTEN AMB NOSALTRES! 

Com a sector productiu, ens conviden a unir-nos i col·laborar amb les persones i organitzacions que contribueixen a fer de Catalunya una destinació amb un llegat gastronòmic de primer nivell. Si ets elaborador o ofereixes producte de proximitat, t’animen que t’adhereixis a aquesta iniciativa per destacar el teu treball i contribuir a la nostra rica tradició culinària.

 

BENVINGUTS A PAGÈS 

Una de les iniciatives clau en la valoració del jurat internacional per atorgar el reconeixement de Regió Mundial de la Gastronomia a Catalunya per a l’any 2025 ha estat Benvinguts a Pagès, una forma de fer valdre l’origen de tot allò que mengem i donar visibilitat a qui hi ha darrere dels aliments.

 

Benvinguts a Pagès és una proposta lúdico-pedagògica que té per objectiu promoure els productes locals i de proximitat, valorar el món rural i la pagesia i sensibilitzar a la ciutadania sobre la seva importància. Es pretén visualitzar 4 agents claus de la cadena alimentària (explotacions, elaboradors alimentaris, restaurants i allotjaments de turisme rural), fent pedagogia al públic sobre la multiplicitat d’actors que hi intervenen, i que es diferencien pel seu model de producció, comercialització, logística i transformació agroalimentària. 

 

La 9a edició de Benvinguts a Pagès La Festa ha tingut lloc el cap de setmana de l’1 i 2 de juny, arreu de Catalunya, per donar a conèixer l’origen dels aliments, fidelitzar nous públics.

 

El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant, i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.

 

Enguany una de les novetats va ser la incorporació d’una nova categoria d’actors: els elaboradors alimentaris i petits artesans, que mostren productes de proximitat i processos d’elaboració artesanals en els obradors. 

 

El projecte té continuïtat els 365 dies de l’any oferint una oferta estable amb experiències de pagament, que asseguren una atenció personalitzada, i més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem, també incorpora tastos de productes. Amb aquesta iniciativa s’ofereix una acció de promoció a la comercialització dels productes i de suport a les empreses participants que va dirigida a la ciutadania en general, però sobretot al públic familiar, sènior, foodie i jove.

 

Pròximament, organitzarem una jornada informativa per tots els que pugueu estar interessats a participar en aquest projecte, que us pot ajudar a posar en valor els vostres productes.

 
Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.