
El passat 9 de maig,es van fer públics els guanyadors de la sisena edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional. Dolors Toló de Ca d’Antema (La Plana de Mont-ros – Pallars Jussà) s’ha endut el premi a la millor llonganissa tipus pagès, mentre que Xevi Codina de Carnisseria Cansaladeria Codina (Taradell – Osona) ha guanyat en la categoria de llonganissa tipus Plana de Vic.
El certamen, organitzat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters, ha comptat amb la participació de 21 llonganisses de nou comarques diferents. Pròsper Puig, president de la Fundació Oficis de la Carn, ha destacat que el concurs vol “vetllar per la qualitat i millora dels embotits tradicionals elaborats pels artesans del nostre país”.
El jurat, format per experts mestres xarcuters, periodistes, gastrònoms i professionals del sector carni, ha valorat molt positivament les millores tècniques i sensorials dels productes presentats. Ramon Roset, gastrònom i sommelier, ha remarcat “la recerca de l’excel·lència i l’autenticitat de cada elaborador”, mentre que Jacint Arnau, doctor en veterinària, ha subratllat “l’excel·lent assecatge del producte i la bona harmonia dels ingredients”.
Els segons premis han recaigut en Albert Codina d’Embotits del Collsacabra (Cantonigròs) en la categoria de llonganissa tipus pagès, i en Sergi Mas d’Embotits Vall del Ges (St. Pere de Torelló) en la categoria de llonganissa tipus Plana de Vic.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187