
La Denominació d’Origen Protegida, DOP, i la Indicació Geogràfica Protegida, IGP, les porten els aliments amb un plus. Un plus d’excel·lència organolèptica, nutricional i sostenible vinculat al lloc d’origen. Un plus per a comerciants i detallistes que busquen diferenciar-se per la seva oferta i qualitat.
La Mortadella Bologna IGP, el Cotechino Modena IGP, el Zampone Modena IGP i els Salamini Italiani alla Cacciatora DOP són els protagonistes del taller al qual podran assistir, en exclusiva, els membres del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques. Aquesta iniciativa s’emmarca al Programa Europeu “A Slice of Quality. Choose PDO and PGI Deli Meats from Europe” finançat per la UE per fomentar el coneixement dels distintius vàlids a tota la Unió.
Especial per a professionals
Per ser portadora d’una DOP o una IGP, l’alta xarcuteria europea ha de presentar unes característiques premium que mereixin ser protegides i potenciades. El 18 de novembre, els membres del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i Comarques tindran l’oportunitat d’accedir a un coneixement global dels quatre ambaixadors del Programa Europeu. Un taller professional i gastronòmic posarà a l’avenç dels assistents el que sigui necessari per ser, després, prescriptors abans els consumidors de l’excel·lència europea amb segell d’origen.
Per això, participar de manera activa a les Jornades de Degustacions obertes al públic.
Si esteu interessats en participar inscriu-te al següent enllaç, les places a la jornada del dia 18 de novembre són limitades i s’atorgaran per ordre d’inscripció.
L’alta xarcuteria DOP i IGP té tot allò necessari per satisfer la demanda dels ciutadans més exigents de l’actualitat. Productes amb una història centenària. Fets de la mateixa manera i amb la mateixa recepta de sempre, encara que el pas dels anys i l’arribada de les innovacions tecnològiques hagin permès polir-ne el procés per adaptar-lo a les demandes del consumidor del segle XXI. Els professionals que volen pujar a aquesta tendència, als productes DOP i IGP tenen les respostes.
Èxits de sempre de l’Alta Xarcuteria europea
Mortadella Bologna IGP
Consorci: Consorzio Italià Tutela Mortadella Bologna.
Producte principal: Mortadella Bologna IGP.
Regions adscrites: Emilia-Romanya, Piemont, Llombardia, Vèneto, província de Trento, Toscana, Les Marques i Lacio.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell IGP: 28.
Establiment del Consorci: 2001.
Informació Nutricional
Les característiques nutricionals de la Mortadella Bologna IGP en fan un producte ideal dins d’una alimentació equilibrada.
Font de proteïnes d?alt valor biològic.
288 Kcal per 100g.
60/70 mg de colesterol per 100g.
Font de vitamines com B1, B2 i B3.
Font de minerals com el ferro biodisponible i el zinc.
Zampone i Cotechino Modena IGP
Consorci: Consorzio Zampone i Cotechino Modena IGP.
Productes bàsics: Zampone Modena IGP i Cotechino Modena IGP.
Regions adscrites: Mòdena, Ferrara, Rávena, Rímini, Forlì-Cesena, Bolonya, Reggio Emilia, Parma, Piacenza, Cremona, Lodi, Pavia, Milà, Monza i Brianza, Varese, Como, Lecco, Bèrgam, Brescia, Màntua, Verona i Rovigo.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell IGP: 12
Establiment del Consorci: 2001.
Informació Nutricional
Amb el pas dels anys, s’ha millorat el perfil nutricional d’aquestes joies de la xarcuteria d’Itàlia, per fer un producte excel·lent per a tothom i totes les edats.
Zampone Mòdena IGP
Energia: 262 Kcal per 100g.
Proteïnes: 23,7g per 100g.
Hidrat de carboni: 2,6 per 100g.
Greixos: 17,4g per 100g. (saturades: 5,45g per 100g.)
Colesterol: 106mg per 100g.
Cotechino Modena IGP
Energia: 253 Kcal per 100g.
Proteïnes: 23,6g per 100g.
Hidrat de carboni: 3,2 per 100g.
Greixos: 16,3g per 100g. (saturades: 5,09g per 100g.)
Colesterol: 86mg per 100g.
Salamini Italiani alla Cacciatora DOP
Consorci: Consorzio Cacciatore Italià
Productes bàsics: Salamini Italiani alla Cacciatora sencers i llescats elaborats amb carn de porcs nascuts i criats a Itàlia.
Regions adscrites: Friul-Venècia Júlia, Vèneto, Llombardia, Piemont, Emília-Romanya, Umbria, Toscana, Marques, Abruços, Laci i Molise.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell DOP: 23
Establiment del Consorci: 2003.
Informació Nutricional
Sencers o a safates, els petits membres de la gran família dels embotits italians, els Salamini Italiani alla Cacciatora DOP, s’integren en un estil de vida equilibrat.
Energia: 411 Kcal per 100g.
Proteïnes: 28,4g per 100g.
Hidrat de carboni: 0,7g per 100g.
Greixos: 32,7g per 100g. (saturades: 10,9g per 100g.)
Font de vitamines B1, B3 i B6.
Font de potassi, fòsfor i zinc.
El 18 de novembre, a la seu de la Ciutat Comtal estarà a la vostra disposició aquest coneixement d’una forma global, des del tall fins a la degustació.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187