El tiempo - Tutiempo.net

Diumenge, 14 de Setembre del 2025

Una cita que no et pots perdre si vols estar a l'última a la millor Alta Xarcuteria: 27 de gener a l'aula del Gremi!

Redacció Dilluns, 20 de Gener del 2025

Quan es parla de productes xarcuters amb història al darrere, els Segells d'Origen de la Unió Europea estan al capdavant. Al capdavant en sabor, tradició, beneficis nutricionals i sostenibilitat. Quatre raons més que de sobres per voler saber-ho tot sobre la Denominació d'Origen Protegida, DOP, i la Indicació Geogràfica Protegida, IGP.

 

[Img #3397]

 

 

No us perdeu aquesta oportunitat d'estar a l'última! A l'hora de diferenciar el que ofereixes al teu client, els productes amb tanta qualitat com història són un punt de suport fonamental. La Unió Europea és un dels millors àmbits dalimentació de tot el món. I de tot el rebost, destaquen per raons pròpies els segells d'origen.

 

 

Gràcies a la col·laboració establerta entre el Gremi i el Programa EuropeuA Slice of Quality. Choose PDO and PGI Deli Meats from Europe” serà possible que els socis de la nostra entitat tinguin l'accés a un taller experiencial complet. Tan complet que permetrà als participants degustar els productes tant al natural com elaborats per un excel·lent xef. El proper 27 de gener, a les instal·lacions del Gremi, es reuniran experts de l'alta xarcuteria europea amb cuiners i experts del nostre sector. Als assistents se'ls oferirà interessant col·laboració per oferir degustació a les xarcuteries.

 

 

Hi ha poques oportunitats com aquesta perquè puguis tenir un coneixement global de quatre productes amb història, excel·lència i característiques úniques. Per aquesta raó, la Mortadella Bologna IGP, el Cotechino Modena IGP, el Zampone Modena IGP i els Salamini Italiani alla Cacciatora DOP són els ambaixadors d'aquest programa europeu. Una iniciativa que busca fomentar el coneixement i els valors dels productes emparats per segells europeus.

 


DNI dels Ambaixadors

 


✔Mortadella Bologna IGP

Consorci: Consorzio Italià Tutela Mortadella Bologna.
Producte principal: Mortadella Bologna IGP.
Regions adscrites: Emilia-Romanya, Piemont, Llombardia, Vèneto, província de Trento, Toscana, Les Marques i Lacio.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell IGP: 28.
Establiment del Consorci: 2001.

 

 

✔Zampone i Cotechino Modena IGP

Consorci: Consorzio Zampone i Cotechino Modena IGP.
Productes bàsics: Zampone Modena IGP i Cotechino Modena IGP.
Regions adscrites: Mòdena, Ferrara, Rávena, Rímini, Forlì-Cesena, Bolonya, Reggio Emilia, Parma, Piacenza, Cremona, Lodi, Pavia, Milà, Monza i Brianza, Varese, Como, Lecco, Bèrgam, Brescia, Màntua, Verona i Rovigo.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell IGP: 12
Establiment del Consorci: 2001.

 

 

✔Salamini Italiani alla Cacciatora DOP
Consorci: Consorzio Cacciatore Italià
Productes bàsics: Salamini Italiani alla Cacciatora sencers i llescats elaborats amb carn de porcs nascuts i criats a Itàlia.
Regions adscrites: Friul-Venècia Júlia, Vèneto, Llombardia, Piemont, Emília-Romanya, Umbria, Toscana, Marques, Abruços, Laci i Molise.
Nombre de productors autoritzats per produir sota el segell DOP: 23
Establiment del Consorci: 2003.

 

www.asliceofquality.eu

 

[Img #3396]

Etiquetada en...

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.