El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Setembre del 2025

L’art de l’especejament de carn de vedella: Tradició i tècnica

Redacció Dilluns, 20 de Gener del 2025

Al món de la carnisseria, l’especejament de carn de vedella és molt més que un procés tècnic: és una tradició que combina destresa, precisió i coneixement profund del producte.

Des de talls nobles com el filet i l’entrecot, fins a peces ideals per a guisats i estofats, l’especejament és essencial per garantir que cada part s’aprofiti al màxim. Aquest procés no només ressalta la qualitat i la frescor de la carn, sinó també el respecte cap a l’animal i el compromís amb el consumidor. Gràcies a l’experiència del carnisser, el client pot gaudir de talls adaptats a cada necessitat garantint una experiència culinària inigualable. Conèixer el procés de l’especejament permet apreciar encara més la feina darrere de cada filet que arriba a la nostra taula.

Al codi QR de la imatge podreu veure un vídeo realitzat per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), la Fundació dels Oficis de la Carn, l’Escola de la Carn i la Chambre de Métiers et de l’Artisanat des Pyrénées-Orientales, mostra pas a pas com es fa l’especejament a càrrec del carnisser Vicenç Mor, revelant les diferents parts que componen una peça sencera i com cada tall té el seu propi valor gastronòmic.

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.