El tiempo - Tutiempo.net

Diumenge, 14 de Setembre del 2025

Resum del que hem fet el darrer any

Redacció Dimarts, 29 de Abril del 2025

Un any més, us donem les gràcies per fer Gremi! Gràcies a la vostra confiança i implicació, hem
pogut continuar treballant per reforçar el sector, oferir més serveis, defensar els vostres interessos
i valorar l’ofici. Aquí teniu un resum de tot el que hem fet el darrer any:

FORMACIÓ

El passat any vam fer un pas decisiu per assegurar el futur de l’ofici: hem impulsat la Formació Professional Ocupacional Dual en carnisseria. Després d’anys de reivindicació, finalment hem recuperat la figura de l’aprenent i hem aconseguit una formació reglada, amb reconeixement oficial i enfocada a les necessitats reals de les empreses. 26 empreses agremiades van participar en el projecte per acollir alumnes. Treballem perquè tingui continuïtat aquest any.

També hem organitzat 33 jornades presencials i online formatives i informatives dedicades a la gestió empresarial, noves tendències, tècniques d’elaboració i coneixement de productes.

Hem col·laborat amb entitats com la Cambra de Comerç de Sabadell, Creu Roja, Formació i Treball... per impulsar formació.

INFORMACIÓ

Una de les nostres prioritats és mantenir-vos ben informats i connectats. Per això, hem enviat més de 170 comunicacions d’interès a través de correu electrònic i WhatsApp, amb alertes normatives, convocatòries de subvencions, cursos, notícies del sector i molt més.

Hem publicat 4 edicions de la revista TALL i hem reforçat la presència del Gremi a les xarxes socials i a talldigital.cat, des d’on podeu accedir fàcilment a continguts actualitzats.

La plataforma carns.cat, que us permet mostrar el vostre negoci i productes, es manté plenament operativa i continua sent una eina clau i ben valorada per connectar amb el consumidor digital.

TREBALL COL·LECTIU

Des del Gremi hem donat resposta a més de 1.000 consultes relacionades amb normativa sanitària, laboral, comptable i jurídica. Hem tramitat 31 expedients de subvenció que han suposat 146.000 € en ajuts per a digitalització, sostenibilitat, millores en els establiments o noves obertures.

Amb la nostra Borsa de Treball, hem aconseguit 36 contractacions laborals i amb els acords de col·laboració amb entitats, 35 alumnes van poder fer pràctiques a les empreses.

També hem liderat la campanya “Ajuda’ns a Ajudar”, amb la què hem recaptat 24.000 €, maquinària i altres recursos per ajudar 12 carnisseries afectades per la DANA a València. Aquesta acció solidària ha estat un exemple de compromís i cooperació i des d’aquí tornem a enviar un agraïment especial als que ho vau fer possible.

SERVEIS

Hem millorat els serveis per adaptar-nos a les vostres necessitats. A La Botigueta del Gremi hem ampliat el catàleg de productes.

Vam viatjar amb 20 agremiats a Roquefort, on vam conèixer de primera mà l’elaboració d’aquest formatge tan emblemàtic. I hem estat membres del Comitè Organitzador de la Fira Meat Xperience, consolidant el nostre paper com a referents al sector.

PROMOCIÓ

Hem impulsat campanyes per fomentar la compra de carns de qualitat als establiments agremiats, destacant el valor de la professionalitat, l’artesania i la confiança del comerç especialitzat. Hem realitzat accions publicitàries a ràdio Flaixbac i Cadena 100, organitzant sortejos i promocions amb xecs regal per incentivar les compres als vostres establiments. 

Hem fet 8 tallers infantils d’elaboració d’hamburgueses per transmetre als més petits la importància d’una alimentació saludable amb productes de qualitat i de proximitat. Perquè el futur comença avui.

A les xarxes socials hem generat més de 200 publicacions moltes d’elles pensades perquè les aprofiteu i compartiu als vostres perfils. També hem creat continguts específics per campanyes puntuals com el Dia Mundial de l’Hamburguesa o la campanya de Nadal.

DEFENSA DEL SECTOR

Us hem representat en més de 30 reunions amb diferents departaments de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, Cambres de Comerç... Formem part de la taula sectorial de PIMEC, i participem activament a organitzacions com la Federació Catalana de Carnissers i Anafric, per representar i defensar els interessos col·lectius.

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.