
La Selecció Espanyola de Carnissers ha fet història en la seva primera participació en la 9a edició del World Butchers’ Challenge, el prestigiós Mundial de la Carnisseria, celebrat el passat 30 i 31 de març a París. El debut no ha pogut ser més exitós: l’equip ha tornat a casa amb dos reconeixements internacionals: Premi a la Sostenibilitat, per maximitzar l’ús del producte i reduir els residus, apostant per materials reciclables i compostables; i Premi al Millor Elaborat de Porc, pel seu Pinxo Multicolor, fet per l’Ana París.
PARTICIPACIÓ CATALANA AMB PREMI
La selecció, formada per 10 professionals d’arreu de l’Estat, comptava amb dos representants catalans: Ana París i Toni Guillaumet, de Xarcuteria Paris de Balaguer (Lleida). Tot i ser de Lleida, fa molts anys que formen part del nostre Gremi. L’Ana va començar assistint als cursos que impartíem i vam confiar en ella perquè també pogués impartir formació i compartir la seva saviesa amb altres companys. Podeu veure les gravacions dels seus cursos al nostre web.
En aquesta ocasió, cal destacar especialment l’Ana París, autora de l’elaborat reconegut com a “Millor Elaborat de Porc de Món”, Pinxitos multicolor, elaborats amb magre de pernil, pebrot i espinacs, una proposta que combina tradició, equilibri nutricional i creativitat visual.
LA CARNISSERIA ESPANYOLA, LA MÉS SOSTENIBLE DEL MÓN
Amb el Premi a la Sostenibilitat, el jurat ha reconegut la tasca que realitza el nostre sector per reduir l’impacte ambiental, posicionant-nos com a referent internacional en matèria de sostenibilitat. Un reconeixement que va més enllà del mèrit individual, i que reflecteix el compromís del sector amb el bé comú i la cura del nostre entorn.
UNA COMPETICIÓ D’ALT NIVELL
Durant tres hores i mitja, les seleccions de 15 països van haver de desossar i preparar peces de vedella, porc, xai i pollastre, tot elaborant productes artesans i presentant-los en un taulell final.
A més de la tècnica, el jurat va valorar aspectes com la neteja, l’ús eficient del producte, la sostenibilitat i l’ordre en el treball.
Des del Gremi volem felicitar tot l’equip i molt especialment els nostres agremiats Ana París i Toni Guillaumet, per la seva contribució a aquest èxit col·lectiu que posa en valor l’ofici, la formació i la passió pel sector carni. Tot i que no hem quedat els primers, hem competit de tu a tu amb França (1r), Alemanya (2n) i Austràlia (3r).
VAM ACOMPANYAR I ANIMAR LA SEC
Una delegació del Gremi, formada per més de 20 persones, vam viatjar a París per acompanyar i animar la SEC en el seu debut al World Butchers’ Challenge. No només vam ser-hi presents, sinó que ens vam fer sentir. La delegació va animar sense descans als nostres representants a la pista, fent-los arribar l’escalf de tot el sector. Va ser una experiència col·lectiva enriquidora, que va servir per compartir moments, reflexions i molta emoció. Vam reforçar vincles i vam veure en primera persona la passió i la professionalitat que defineixen el nostre ofici.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187