
“Participar en el Mundial ha estat un orgull i una gran responsabilitat per mostrar la passió i el valor del nostre ofici”.
Com vau aconseguir arribar a competir al World Butchers’ Challenge? Quins van ser els passos clau en aquest camí?
Va ser fruit d’un procés de selecció, on es poden presentar aquells candidats que volguessin i demostrar les seves capacitats i habilitats de treball en equip. Els passos clau van ser la preparació diària i la motivació per arribar a formar part de l’equip que representaria Espanya en el campionat.
Com va ser el procés de preparació abans de la competició? Quines estratègies vau seguir per coordinar-vos com a equip?
Vam fer molts entrenaments amb membres de l’equip i en què consistia en qüestionaris i proves. El format de l’equip i la logística consistia en un campionat, vam establir rols clars per a cada un dels membres. Vam fer un calendari amb totes les tasques vam començar a treballar en la compenetració de l’equip. Ens reuníem cada 15 dies i entrenàvem durant tot el dia. Ens reuníem com al poliesportiu i al matí i a la carnisseria entrenàvem fins a la tarda.
Què representa per a vosaltres formar part de la Selecció Espanyola de Carnissers?
Representar la Selecció ha estat un orgull. És una forma de donar a conèixer la nostra feina en un sector tan important. També ens hem sentit responsables de mostrar la nostra professió a escala internacional i de que tothom pogués veure la passió que els carnissers i carnisseres posem a la nostra feina.
Com vau viure el vostre debut internacional a París? Quins moments van ser més memorables?
Participar en el World Butcher Challenge va ser una experiència inoblidable, vam viure moments de molta emoció, adrenalina i responsabilitat. Un dels moments més intensos va ser sentir el suport de la nostra família, amics i companys de gremi des de les grades i també el fet d’acabar el temps establert i complir tots els objectius que teníem marcats.
Quines tasques va tenir cadascun dels membres de l’equip durant la competició?
Cada membre de l’equip tenia unes tasques específiques. Alguns es centraven més en la part tècnica com el tall, el desossat de la carn i l’elaboració mentre que altres s’encarregaven de la presentació. La clau va ser el treball en equip, ajudar-nos mútuament per tenir ben coordinat tot el moment.
Anna, has rebut el premi al Millor Elaborat de Porc del Món. Com va sorgir la idea del “pinxo multicolor”?
Al llarg d’aquests anys ens hem dedicat a innovar dins del món dels elaborats i desenvolupar productes amb creativitat. El pinxo multicolor va ser una proposta divertida i visual, amb sabors únics inspirats en els sabors més tradicionals, però amb una presentació diferent. Vam voler destacar en la categoria i mostrar que l’elaboració de productes també pot ser innovadora i sorprenent.
El premi a la Sostenibilitat és un gran reconeixement col·lectiu. Com vau treballar aquest aspecte en equip al WBC? Us heu plantejat que també poden assumir les carnisseries de dia a dia?
El premi a la Sostenibilitat va ser un gran reconeixement al treball col·lectiu fet tots a parar per tenir una participació més eficient, reutilitzar productes i reduir residus. En el nostre cas vam treballar amb materials reciclables, vam fer servir una elaboració minimalista, sense excessos, i vam intentar reduir al màxim els embalatges. Creiem que aquest aspecte és important també per a les carnisseries i que amb petits gestos, com separar residus o reutilitzar productes, ja és possible, sense perdre qualitat ni servei.
Quines habilitats o valors creieu que us han ajudat a destacar en aquesta competició? La tècnica, la innovació, l’esperit d’equip... Quin creieu que ha estat el factor clau per al vostre èxit?
Creiem que el nostre èxit es basa en una bona combinació d’habilitats tècniques, innovació i, sobretot, esperit d’equip. Tots els membres de l’equip van aportar alguna cosa valuosa i vam treballar plegats. La nostra passió per l’ofici, la llarga experiència dels membres i la capacitat d’innovar en ser factors clau.
Què va ser el més difícil durant la competició? Hi ha algun moment que us hagi marcat especialment?
El més difícil va ser gestionar la pressió del temps i el soroll que hi havia en les grades, però vam tenir la capacitat de mantenir la calma i tirar endavant amb seguretat i confiança per assolir els objectius marcats.
Com valoreu el suport del Gremi i de la delegació que us va acompanyar a París? Us vau sentir recolzats durant aquest gran repte?
El suport va ser fonamental. Ens vam sentir recolzats, no només per les seves experiències i consells, sinó també pel seu ànim constant. Això va ser molt important per mantenir-nos motivats durant tot el procés. El fet de tenir molts dels membres del gremi a les grades ens va donar molts ànims.
Com creieu que aquesta experiència pot ajudar a dignificar i promocionar l’ofici?
Aquesta experiència ajuda a mostrar la nostra professió com una que requereix molta habilitat, creativitat i dedicació. El concurs ajuda a demostrar que ser carnisser no és només una feina tècnica, sinó un art. Creiem que aquesta competició contribueix a dignificar l’ofici i a atraure més joves a aquesta professió.
Quin missatge enviaríeu als joves que s’estan formant o que es plantegen seguir aquesta professió?
Els animem a seguir els seus somnis i a dedicar-se amb passió a l’ofici. Ser carnisser/a és una professió que ofereix moltes oportunitats per innovar i créixer. És important mantenir el compromís i no tenir por de buscar noves formes de millorar. La clau és gaudir del que fas i tenir la voluntat d’oferir el millor producte als clients.
Després d’aquest èxit, què teniu al cap per al futur? Us veieu competint en futures edicions del WBC?
Després d’aquest èxit, ens sentim més motivats que mai. Tenim la intenció de continuar millorant i afrontant nous reptes. Ens veiem competint en futures edicions del WBC, perquè aquesta experiència ens ha donat moltes ganes de continuar creixent com a professionals i com a equip.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187