El tiempo - Tutiempo.net

Diumenge, 14 de Setembre del 2025

La Mercè Aloy i en David Riera, entre els premiats al Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2025

Redacció Dimecres, 30 de Abril del 2025

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2025 ha tornat a demostrar la gran qualitat i diversitat d’elaboracions d’aquest producte tradicional a Catalunya. Enguany, el certamen ha comptat amb la participació de 42 elaboradors de 19 comarques, reafirmant la importància d’aquesta competició com a referent del sector xarcuter. L’objectiu del concurs és donar visibilitat a l’ofici, incentivar la innovació i, alhora, preservar les receptes tradicionals que formen part del patrimoni gastronòmic català.

RECONEIXEMENT PER ALS NOSTRES AGREMITS
Entre els premiats, destaquem l’excel·lent participació de dos dels nostres agremiats: Mercè Aloy, de Carnisseria Xarcuteria Mercè Aloy (Manresa), que ha rebut una menció especial en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Tradicional, i David Riera, de Can Vilada (Vic), que també ha estat distingit amb una menció especial en la categoria de Millor Botifarra d’Ou Singular per la seva innovadora botifarra d’ou amb entrebancs dolços. Aquestes mencions són un reconeixement al seu compromís amb la qualitat i la seva capacitat de destacar entre desenes de participants d’alt nivell.

ELS GUANYADORS DEL CONCURS
Els guanyadors d’aquesta desena edició han estat Ramon Hernando, de Xarcuteria Hernando (Barcelona), en la categoria de Botifarra d’Ou Tradicional, i Josep Viladecàs, de Fussimanya (Tavèrnoles i Vic), en la categoria de Botifarra d’Ou Singular, amb una proposta de botifarra amb carxofes i ceba. Tots dos elaboradors han destacat per la seva habilitat en mantenir l’essència de la botifarra d’ou i, alhora, introduir elements que potencien el sabor i la textura.

UN IMPULS A LA INNOVACIÓ I LA TRADICIÓ
Aquest concurs, organitzat per la Confraria del Gras i el Magre i la Fundació Oficis de la Carn, valora la professionalitat dels xarcuters catalans i la seva capacitat per mantenir la tradició alhora que innoven amb nous sabors i textures. El procés de selecció ha estat rigorós, amb un jurat format per mestres xarcuters, cuiners i periodistes especialitzats en gastronomia, que han valorat aspectes com la textura, el gust, l’aroma i l’equilibri entre ingredients.

UN ESPAI PER COMPARTIR CONEIXEMENTS
La participació en aquest tipus de certàmens no només dona visibilitat als professionals del sector, sinó que també permet compartir coneixements i tendències, reforçant la xarxa de xarcuters artesans que treballen cada dia per oferir un producte de qualitat excepcional. A més, la innovació en la botifarra d’ou demostra com aquest producte pot continuar evolucionant sense perdre la seva identitat. L’èxit dels nostres agremiats en aquest concurs evidencia el talent i el compromís del sector amb l’excel·lència. Felicitem tots els premiats i animem els professionals a continuar apostant per la qualitat, la creativitat i la passió per l’ofici en l’elaboració dels seus productes!

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.