
El sector carni català ha fet un pas decidit per reforçar el seu reconeixement social, econòmic i cultural amb la presentació de la iniciativa “La força de la carn”, impulsada conjuntament per la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrnies (FECIC), l’Associació Empresarial Càrnica (ANAFRIC), l’Associació de Productors de Vacum de Carn de Catalunya (ASOPROVAC) i la Federació Avícola Catalana (FAC).
L’acte de presentació, al qual vam assistir, va comptar amb la signatura d’un propòsit comú que posa en valor el paper fonamental de la carn en la gastronomia, l’economia i la cultura de Catalunya. La secretària d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Rosa Cubel, va donar suport a la iniciativa, destacant la feina exemplar de tot el sector i reconeixent la importància de la cadena de valor: des del productor fins al cuiner.
UN MISSATGE AMB MOLTA FORÇA
Sota el lema “La força de la carn”, la iniciativa reivindica:
-
La força de la terra, a través dels ramats que pasturen el respecte pel producte.
-
La força de la gent, capaç de generar moments de convivència al voltant d’un bon àpat.
-
La força del producte, amb la seva diversitat (vedella, oví, cabrum, aviram, porc...) i riquesa de sabors.
-
La força que alimenta, per la seva aportació en proteïnes, ferro i vitamines del grup B.
-
La força de la nostra cuina, que combina tradició i innovació amb la carn com a element clau.
La iniciativa adquireix una significació especial aquest any, ja que Catalunya ha estat designada com a Regió Mundial de la Gastronomia per l’IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism).
ACCIONS DIVULGATIVES I MATERIALS PER COMPARTIR
Per tal de fer arribar aquest missatge al conjunt de la societat, es duran a terme accions divulgatives, informatives i de visibilitat, com campanyes de publicitat, patrocinis i continguts específics per a xarxes socials i punts de venda. A més, s’ha creat un microsite amb informació i materials descarregables pensats per facilitar-ne la difusió i fomentar la implicació dels professionals i la ciutadania.
“La força de la carn” vol ser una declaració d’intencions i, alhora, un moviment compartit per reconèixer el valor de tot un sector compromès amb el territori, el benestar animal, la qualitat i la salut alimentària.
Pots col·laborar amb difusió de la campanya, penjant el pòster que enviem encartat amb la revista.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.187