A Barcelona, la primera promoció de l’FPO Dual en carnisseria està marcant un abans i un després en la formació d’un ofici amb molta història i encara més futur. Aquest programa combina formació teòrica amb contractació remunerada en empreses del sector, donant als estudiants l’oportunitat d’aprendre des del primer dia a peu de taulell.
Amb una durada d’un any, el curs prepara futurs professionals en l’especejament, l’elaboració de productes carnis com botifarres o mandonguilles, i la preparació de productes de xarcuteria, aplicant tant tècniques tradicionals com actualitzades.
Aquesta iniciativa no només forma nous carnissers, sinó que també és clau per garantir el relleu generacional d’un ofici que, en molts casos, s’havia transmès de pares a fills i que avui lluita per mantenir viva la seva essència artesanal.
“La figura de l’aprenent és imprescindible per recuperar el coneixement de l’ofici i donar-li el valor que mereix”, assegura Yolanda Casternado, carnissera i mestra del projecte.
Després de l'èxit d’aquesta primera edició, s’està realitzant la segona convocatòria que permetrà consolidar aquesta formació i, a més, reivindicar la carnisseria com una professió reconeguda i reglada, al nivell d’altres països europeus.
Betevé ha emès un reportatge sobre aquesta formació pionera. Pots veure’l aquí: reportatge, i per a més informació: saber més.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.158