Espanya consolida la seva posició com a primer productor de pinsos compostos de la Unió Europea, amb un volum total de 38,8 milions de tones el 2024, un 1,5 % més que l’any anterior, segons el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). En contraposició, la producció global de la UE ha registrat un descens del 0,4 %, segons la Federació Europea de Fabricants d’Aliments Compostos (FEFAC).
Entre les dades més destacades del informe, s’observa un fort creixement dels pinsos per a mascotes (+31,3 %), mentre que els pinsos medicamentosos disminueixen un 7,6 %, representant només el 3,9 % del total. El document, elaborat en el marc de la Comissió Nacional de Coordinació en Alimentació Animal (CNCAA), recull informació de fabricants, additius, premescles i explotacions destinades a autoconsum.
Aquest lideratge reflecteix el paper estratègic del sector de pinsos com a primer esglaó de la cadena alimentària. A més, el sector aposta per la innovació i la sostenibilitat, amb estratègies per reduir la petjada ambiental i millorar l’eficiència productiva.
Clau per a la sostenibilitat: dependre menys dels pinsos d’altres països permetria produir de manera més autònoma, eficient i respectuosa amb el medi ambient, reforçant la seguretat alimentària i l’equilibri ecològic a llarg termini.
Font: carnica.cdecomunicacion.es, 23/09/2025
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.158