El tiempo - Tutiempo.net

Dijous, 02 de Octubre del 2025

El consum de carn de porc magra afavoreix el desenvolupament muscular després de fer exercici

Redacció Dimecres, 01 de Octubre del 2025

Un nou estudi de la Universitat d'Illinois ha demostrat que el consum de carn de porc magra pot ser més beneficiós per al desenvolupament muscular després d'un entrenament de peses que altres fonts de proteïna animal. La investigació, publicada al American Journal of Clinical Nutrition, va analitzar la resposta muscular de 16 adults joves després d'una sèrie d'exercicis de resistència seguits d'una ingesta controlada de carn de porc picada, ja fos rica en greix o magra, amb la mateixa quantitat de proteïna.

 

Metodologia de l'estudi
Els investigadors, sota la direcció del professor Nicholas Burd, van utilitzar tècniques avançades per seguir la síntesi de proteïnes musculars. Primer, es van administrar infusions d'aminoàcids marcats per mesurar com s'incorporaven al múscul després de l'exercici. Els participants realitzaren una sèrie de flexions de cames abans de consumir les hamburgueses de porc formulades al Laboratori de Ciències de la Carn de la Universitat d'Illinois.

 

Resultats clau
Els resultats van mostrar que les persones que van consumir carn de porc magra van experimentar una taxa més alta de síntesi de proteïnes musculars en comparació amb aquells que consumiren carn de porc rica en greix. A diferència d'altres estudis que suggereixen que els aliments més grassos afavoreixen la síntesi de proteïnes, en aquest cas, la carn magra de porc va obtenir millors resultats. Els participants que van consumir carn magra també van presentar un major augment dels nivells d'aminoàcids en sang.

 

Interpretació i conclusions
Els investigadors van concloure que, tot i que els greixos poden influir en el desenvolupament muscular, la carn de porc magra sembla ser més eficaç. Això pot ser degut a que el processament de la carn picada i les seves proporcions de greix podrien influir en la digestió i en la disponibilitat d'aminoàcids per al múscul.

 

Per a més informació, cliqueu aquest enllaç: aquí.
 

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.112

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.