Barcelona va acollir el passat 3 d’octubre Vedellatast, la gran vetllada gastronòmica dedicada a la carn de boví, celebrada a El Palauet del Passeig de Gràcia. L’esdeveniment va reunir més de 200 convidats entre professionals del sector, institucions i representants del món empresarial i social català. A l'acte hi van assistir representants del sector, institucions i amants de la bona taula, que van gaudir d’una experiència culinària única impulsada pel sector del boví de carn, representat per la Organització Interprofessional de la Carn de Boví (PROVACUNO), l’Associació de Productors de Carn de Boví de Catalunya (ASOPROVAC-Catalunya) i l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs (ARB), amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Com a representants del comerç especialitzat i de l’artesania carnia, el Gremi també hi vam ser presents, compartint espai amb els principals actors del sector i mostrant el nostre compromís amb la promoció dels productes de proximitat i la gastronomia catalana.
La cita, que celebra el reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025, va posar en valor la qualitat de la carn de vedella i la tasca dels ramaders, productors i elaboradors del territori. El prestigiós xef Paco Pérez, amb cinc estrelles Michelin, va signar un menú que va fusionar tradició i innovació, acompanyat de productes locals com l’oli DOP Siurana, el Pà de Pagès Català IGP i els formatges Urgèlia DOP.
Entre els assistents van destacar representants institucionals, com Òscar Ordeig i Molist, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Rosa Maria Cubel, secretària d’Alimentació; Rosa Altisent, directora general d’Agricultura i Ramaderia; Joan Gòdia, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, i Ramon Armengol, director general de Desenvolupament Rural, entre altres autoritats.
Amb aquest esdeveniment, les principals associacions del sector del boví de carn de Catalunya i Provacuno, l’Organització Interprofessional de la Carn de Boví d’Espanya, van reivindicar el paper fonamental de la carn de boví tant dins la nostra dieta com en la sostenibilitat del medi rural. Des del Gremi, celebrem haver format part d’una cita que posa de manifest la força del sector carni català, la seva aposta per la qualitat i el seu paper clau dins del patrimoni gastronòmic del nostre país.
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.10