El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 10 de novembre del 2025

L’aviram, l’autèntic protagonista de la taula de Nadal

Redacció Dilluns, 13 de Octubre del 2025

Aquest Nadal, l’aviram de proximitat és la millor garantia de qualitat i tradició pels àpats més especials de l’any

El rostit de pollastre, capó o gall dindi continua sent, avui, el plat principal de moltes llars. Aquesta demanda es reflecteix directament a les carnisseries i parades de mercat, on el consumidor busca producte fresc, de confiança i de proximitat.

El Nadal és el moment ideal per generar confiança i fidelitat. Oferir informació útil, receptes i atenció personalitzada és una manera de convertir la compra d’aviram en una experiència i no només en una transacció.

El Nadal és una de les èpoques més fortes de l’any pels carnissers, i l’aviram n’és un dels productes estrella. Les famílies catalanes mantenen viva la tradició de l’escudella i el rostit, i això converteix els pollastres, capons, galls dindis i ànecs en una aposta segura per a les parades dels mercats.

UNA TRADICIÓ QUE IMPULSA LES VENDES
Des de fa segles, a Catalunya la carn d’aviram s’ha reservat per als dinars més especials. El rostit de pollastre, capó o gall dindi continua sent, avui, el plat principal de moltes llars. Aquesta demanda es reflecteix directament a les carnisseries i parades de mercat, on el consumidor busca producte fresc, de confiança i de proximitat.

FIRES I PRODUCTES DE PRESTIGI
Les grans cites avícoles del país, com la Fira del Gall de Vilafranca o la Fira Avícola de la Raça Prat, ajuden a reforçar el valor del producte davant del consumidor. El prestigi del Pollastre i Capó de la Raça Prat IGP o del Gall del Penedès IGP es trasllada també als mercats, on cada cop més clients busquen varietats autòctones i certificades.

CONSELLS PER CONNECTAR AMB ELS CLIENTS
És clau que els professionals ajudin els clients a triar l’au més adequada segons el nombre de comensals, explicant les diferències entre pollastre, capó o gall dindi, i que comparteixin receptes tradicionals de Nadal com el rostit amb fruita seca, prunes, pinyons o farcits amb poma i herbes aromàtiques. També és important fer valdre que la carn d’aviram és tendra, gustosa, baixa en greixos i de fàcil digestió, un argument molt apreciat pels qui volen gaudir de les festes sense excessos. Finalment, cal reforçar sempre la idea de producte local i fresc, ja que és la millor garantia de qualitat i un element diferenciador que només els mercats poden oferir.

UNA OPORTUNITAT PER FIDELITZAR
El Nadal és el moment ideal per generar confiança i fidelitat. Oferir informació útil, receptes i atenció personalitzada és una manera de convertir la compra d’aviram en una experiència i no només en una transacció.

MISSATGE DEL SECTOR
Des de la Federació Avícola Catalana (FAC) animem tots els professionals a aprofitar aquestes festes per reivindicar la tradició i la qualitat del producte local. L’aviram no només forma part de la història gastronòmica de Catalunya, sinó que continua sent la base d’uns àpats que les famílies recorden tota la vida.

Bon Nadal i bones vendes!

SOBRE LA FAC
La Federació Avícola Catalana (FAC) amb gairebé cinquanta anys de vida i més de 260 socis al llarg de tota la geografia catalana, representa el sector avícola davant l’Administració i davant la societat, promou i defensa la forma de producció segons els estàndards de qualitat de la Unió Europea.

Els socis de la FAC són empresaris, sigui quina sigui la seva personalitat jurídica, del sector avícola, el qual és una gran diversitat d’activitats i produccions que donen servei a què finalment serà l’obtenció dels aliments: ous i carn d’aviram.

Més informació: www.federacioavicola.org

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.63

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.