El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Desembre del 2025

Receptes d’aviram per triomfar aquest Nadal i en qualsevol festivitat

Redacció Dimarts, 02 de Desembre del 2025

Les aus són les grans protagonistes dels àpats de celebració, tant a casa nostra com arreu del món. Des dels banquets més solemnes fins a les taules familiars de Nadal i Cap d’Any, l’aviram sempre ha estat sinònim de festa, tradició i bon gust.


Amb una carn versàtil, lleugera i fàcil de pair, els pollastres, capons, pulardes, guatlles o pintades permeten elaborar plats que van de la senzillesa més casolana a l’alta gastronomia. Des de la Federació Avícola Catalana es proposen algunes receptes clàssiques que mai fallen i que podeu preparar a casa amb aus criades al nostre territori i disponibles a mercats i establiments de confiança.

 

Plats tradicionals que no passen de moda

  • Capó farcit: un dels grans clàssics de Nadal, amb un farcit de carns, fruita seca i espècies que converteixen aquesta au en l’estrella del banquet.
  • Pularda amb salsa Suprema: recepta de la cuina francesa que ressalta la finor d’aquesta carn, acompanyada d’una salsa suau i elegant.
  • Guatlles en sarcòfag: inspirades en la novel·la El Festí de Babette, es presenten en un vol-au-vent amb foie gras, trufa i una salsa de vi que les fa inoblidables.
  • Gall dindi rostit amb castanyes: de gran vistositat i molt típic a les celebracions, combina la carn blanca amb un farcit de fruits secs i castanyes.
  • Pintada a la catalana: un plat refinat d’origen francès que ha arrelat a la nostra cuina, amb una salsa intensa a base de llimona i alls.

 

Tradició i salut a taula
Aquestes elaboracions uneixen dos valors fonamentals: el pes de la tradició i la garantia de salut. L’aviram és una carn rica en proteïnes, baixa en calories i fàcil de digerir, la qual cosa el fa ideal per gaudir de celebracions llargues sense renunciar al benestar.

 

La Federació Avícola Catalana, amb més de 40 anys d’història i més de 300 socis arreu del país, treballa per garantir la màxima qualitat de la producció avícola i per posar en valor una cuina que ens acompanya en els moments més especials de l’any.

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.127

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.