Aquest Nadal, la ciutat de Barcelona torna a demostrar que la gastronomia pot ser també un acte de solidaritat. L’Ajuntament de Barcelona, la Interprofessional de la Carn de Vedella d’Espanya (PROVACUNO) i 11 xefs amb Estrella Michelin s’han unit per elaborar un menú de Nadal que supera les 1.500 racions, destinades als menjadors de sis entitats socials que donen suport a persones en situació de vulnerabilitat.
La iniciativa forma part de la campanya “Barcelona, el cor del Nadal” i se celebra, per tercer any consecutiu, a l’Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona, centre formatiu públic dedicat a la formació professional d’excel·lència en el sector de l’hostaleria i la restauració. Una novetat d’aquesta edició ha estat la participació de l’alumnat del centre, que ha col·laborat en l’elaboració dels entrants, el primer plat i els postres, garantint un menú complet i saludable.
Els xefs que han participat són Paco Pérez, Joel Castanyé, Hnos. Torres, Juanlu Fernández, Paco Méndez, Albert Raurich, i els reputats chefs Takeshi Somekawa, Ada Parellada, Elena Cerezo, Carlota Claver, Naoyuki Haginoya i Takanori Osawa. Tots ells han preparat el tradicional fricandó de vedella, un plat emblemàtic de la gastronomia catalana i de la iniciativa solidària.
Els ingredients provenen de la xarxa de mercats municipals de Barcelona, amb la col·laboració de l’Institut de Mercats Municipals de Barcelona (IMMB), i el pa ha estat aportat per l’Institut dels Aliments de Barcelona (IAB), elaborat en el seu curs de panificació i pastisseria artesanal.
L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat la importància de l’acció: “Volem agrair a PROVACUNO la seva capacitat de sumar talent i celebrar aquest acte en l’Institut de Gastronomia i Restauració de Barcelona. I agraïm als xefs i alumnes que han preparat aquest fricandó amb productes de proximitat dels mercats municipals. Millor, impossible.”
Per la seva banda, Javier López, director de PROVACUNO, ha subratllat la rellevància d’incloure la carn de vedella en una dieta variada i equilibrada: “És una font de proteïnes d’alta qualitat, vitamines com la B12 i minerals essencials com el ferro, el zinc, el fòsfor i el seleni, indispensables per mantenir la força i les defenses, especialment quan l’alimentació és limitada. Per això, no volíem deixar passar l’oportunitat de compartir un any més un plat de carn de vedella amb les persones que més ho necessiten.”
PROVACUNO lidera durant tot l’any diverses accions solidàries a nivell nacional, col·laborant amb xefs amb Estrella Michelin i reafirmant el seu compromís amb les entitats socials i amb les persones en situació de vulnerabilitat. Aquesta entitat privada i sense ànim de lucre és un punt de trobada del sector productor i de transformació de la carn de vedella, i treballa per millorar la cadena alimentària i defensar els interessos del sector.
Aquest Nadal, la combinació de talent culinari, proximitat dels productes i compromís social converteix la gastronomia en un veritable gest solidari, demostrant que la festa i la solidaritat poden anar de la mà a la ciutat de Barcelona.
Font: provacuno.




















Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.127