El tiempo - Tutiempo.net

Dilluns, 15 de Desembre del 2025

Formació és futur: curs de Dependent de Carnisseria

Redacció Divendres, 12 de Desembre del 2025

En un moment en què els clients valoren cada vegada més la professionalitat, el tracte i la seguretat en els productes frescos, comptar amb un equip ben format marca la diferència. Per això, col·laborem amb Afronta Consultoria i Formació i llancem una nova edició del curs de Dependent de Carnisseria (80 h), pensat per millorar el rendiment i la confiança dels treballadors en el dia a dia.

 

El curs té un preu de 400,00 € + IVA i és 100% bonificable per FUNDAE, la qual cosa permet accedir a la formació sense cap cost directe per a l’empresa.

Començarà el 23 de febrer, amb sessions presencials programades els dies 13, 14 i 15 d’abril, en horari de 9.00 a 15.00 h, i es desenvoluparà en modalitat semipresencial.

 

Aquest programa combina 62 hores en línia (flexibles i guiades per tutors) amb 18 hores de pràctiques presencials, on l’alumnat treballa directament amb peces reals per dominar les tècniques essencials de l’ofici: desossar, filetejar, tallar a xules, preparar talls per a la vitrina, controlar mermes i garantir una manipulació higiènica i segura.

 

Però aquest curs no només ensenya tècnica: també ajuda els treballadors a ser més autònoms, eficients i a oferir un servei que fidelitza el client.

 

Objectius formatius

  • Capacitar les persones per al desempeny de les funcions i tasques pròpies del lloc de Dependent de Carnisseria.

  • Desenvolupar un projecte formatiu de 80 hores amb mòduls e-learning i formació presencial totalment pràctica.

  • Ajudar a la formació de professionals i millorar l’ocupabilitat dels participants, aportant un valor diferencial al desenvolupament del lloc de treball amb continguts adaptats al sector.

 

Objectius específics

  • Adquirir coneixements bàsics sobre els productes carnis, per poder-los manipular correctament, conèixer la seva qualitat i assessorar el client.

  • Conèixer les famílies i agrupacions dels productes de carnisseria, així com els productes més novedosos per poder aplicar-los al punt de venda.

  • Desenvolupar tècniques de venda i atenció al client sota una estructura que afavoreixi una venda efectiva.

  • Aprendre a filetejar i tallar la carn adequadament, identificant correctament cada peça per a la seva correcta comercialització.

 

Avaluació de la formació

La valoració dels participants es realitza de manera quantitativa i qualitativa, mesurant actitud, motivació i evolució de les habilitats:

 

Habilitats i destreses (0-10):

  • Desossar

  • Filetejar i tallar

  • Tallar a xules

  • Neteja i manipulació

  • Qualitat d’execució i acabat

  • Utilització i conservació del material

  • Higiene i ús d’EPIs

 

Actituds (0-10):

  • Interès per aprendre
  • Motivació en les activitats

  • Iniciativa i participació

  • Assistència i puntualitat

  • Capacitat de treball en equip

  • Orientació comercial

 

A més de la valoració quantitativa, es realitza una avaluació qualitativa de l’actitud mostrada durant tot el curs.

 

Aquest curs és una formació integral pensada per reforçar l’equip, professionalitzar la botiga i assegurar que els treballadors aportin seguretat, eficàcia i servei de qualitat al client.

 

Per a més informació i inscripcions: 601 317 744
Podeu visualitzar el PDF amb la informació detallada a la nostra web: www.gremicarnissers.com

Comentaris
Comentar aquesta notícia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.127

Encara no hi ha comentaris

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.