La Comissió Europea ha proposat excloure termes tradicionalment associats a la carn, com "hamburguesa", "xoriço" o "bacon", dels productes d'origen vegetal. Aquesta mesura busca garantir una major transparència per als consumidors i protegir el valor cultural i històric d'aquestes denominacions, reservant-les exclusivament per als productes que continguin carn real.
Des del sector carni, fa anys que es reclama aquesta regulació, que va ser intentada el 2020 però va ser rebutjada per la seva controvèrsia. Aquesta vegada, amb el suport de la Comissió d'Agricultura, el Parlament Europeu ha de decidir a finals d'any quan entrarà en vigor.
L'objectiu principal és evitar confusions sobre la composició dels productes i protegir la confiança dels consumidors en les carnisseries de proximitat. A més, aquesta mesura no només beneficiaria el sector carni, sinó que també preservaria part del nostre patrimoni gastronòmic. Si s’aprova, serà un pas important per reconèixer i protegir la qualitat i tradició del sector carni europeu.
Per saber-ne més, clica en aquest enllaç: saber més.
I llegeix també la notícia a: www.gremicarnissers.com
Normes de participació
Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.
Ens reservem el dret a eliminar els comentaris inadequats.
La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa
Normes de Participació
Política de privacitat
Per seguretat guardem la teua IP
216.73.216.31